E20-utbyggnaden mellan Eling–Vara återupptas

Publicerat 10 september, 2021

Utbyggnaden mellan Eling och Vara har varit pausad sedan december 2020. Nu har Trafikverket upphandlat en ny entreprenör som ska fortsätta arbetet under november 2021.

Bilden föreställer en sträcka av väg E20.

Vad ska göras

E20 Vårgårda–Vara ska bli 26 km mittseparerad landsväg, varav 7 km med 2+2-väg i ny sträckning eller befintlig sträckning. Resterande 19 km ska byggas i befintlig sträckning och minst 8 km av denna sträcka ska bli 2+2-väg, det vill säga två körfält i vardera riktningen med mitträcke.

Därför har utbyggnaden varit pausad

Utbyggnaden av E20 mellan Eling och Vara påbörjades i augusti 2020 av en entreprenör som i mitten av december samma år försattes i konkurs. Trafikverket hävde då avtalet och gick ut med en ny upphandling i början av 2021.

Du kan läsa mer om utbyggnationen på Trafikverkets hemsida: Information utbyggnation E20 Vårgårda-Vara