Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Publicerat 27 december, 2021

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten.

Kvinna från Pensionsmyndigheten takar med man i svart jacka.Stockholm Centralstation 2017-03-08.

Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Är du anhörig och hjälper någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du vara behörig att göra ansökan åt din närstående.

Gör en beräkning innan du ansöker

På Pensionsmyndighetens webbplats kan du själv göra en beräkning för att se om du bör ansöka. Från januari 2022 höjs bostadstillägget och beräkningen görs därför utifrån dessa nya regler. På deras webb finns även information om hur du gör för att ansöka. Du kan också ringa deras kundservice 0771–776 776 eller besöka ett servicekontor för att få hjälp.

Räkna ut ditt bostadstillägg

Pensionsmyndighetens digitala informationsmöten

Du är välkommen att delta på Pensionsmyndighetens digitala möten om bostadstillägg. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig. Under mötet får du svar på de vanligaste frågorna och kan även ställa egna frågor via en chatt. Du kan läsa mer på Pensionsmyndighetens webbplats. Informationsmöte om pension