IT-systemen åter i drift

Publicerat 17 december, 2021

Onsdagen den 15 december uppdaterades datacentret hos Göliska IT. Uppdateringen orsakade störningar i driften av flera av Vara kommuns system under ett par timmar. Skolornas verksamhetssystem drabbades inte.

Vara kommuns logotyp.

Samtliga system fungerar nu åter som de ska i kommunen.

Göliska IT tar fram en incidentrapport kring händelsen för att vi ska kunna dra lärdomar inför framtiden.

Göliska IT är Vara, Lidköping, Skara, Götene, Essunga och Grästorps kommuners gemensamma IT-avdelning.

Viktigt förtydligande

Denna IT-störning har ingen koppling till den IT-attack som inträffade i Kalix kommun. Kalix drabbades av en så kallad ransomware attack som är ett sorts utpressningsvirus. I Göliska IT:s fall handlade det om ett mjukvarufel vid en uppdatering.