Vädjan om att undvika besök på våra äldreboenden

Publicerat 10 januari, 2022

Med anledning av den ökande smittspridningen i vårt samhälle avråder Vara kommun anhöriga från att besöka kommunens äldreboenden.

– Då vi ser en oroande ökning av smittspridningen bedömer vi det nödvändigt att avråda från besök ett par veckor framåt. Vi vädjar till alla att följa de skärpta råden, säger Linda Norlin, verksamhetschef för äldreomsorgen i Vara kommun.

Avrådan ska inte förväxlas med besöksförbud utan vi ber dig som anhörig att verkligen överväga om besök till din anhörig är nödvändigt under just denna period. Vi har alla ett gemensamt ansvar att bromsa den samhällsspridning som pågår just nu. Vi uppmanar anhöriga att kontakta sina närstående via telefon eller videosamtal och ha god kontakt med personalen via telefon för att hålla sig uppdaterade om sin anhörig.

Måste besök genomföras så kvarstår den rutin för säkra besök som finns sedan tidigare. Sprid gärna vidare informationen till anhöriga.

Ta hand om dig så tar vi hand om dina nära och kära. Tillsammans minskar vi smittspridningen!