Vaccinationsveckan 14-20 mars

Publicerat 14 mars, 2022

Passa på att vaccinera dig mot covid-19 under den nationella vaccinationsveckan.

Två män dricker kaffe.

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19 och i Sverige har vi med gemensamma krafter nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Därför genomförs nu en nationell vaccinationsvecka i Sverige under vecka 11.

Vaccinationstider Västra Götaland

Om nationella vaccinationsveckan

Regeringen har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19. Uppdraget genomförs under vecka 11, den 14–20 mars, i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Läs mer om nationella vaccinationsveckan