Syn- och hörselinstruktör i kommunen

Publicerat 29 april, 2022

Linda Svensson är ny syn- och hörselinstruktör i Vara kommun.

Porträttbild av blond kvinna i röd tshirt.Syn- och hörselinstruktören Linda Svensson hjälper till med bland annat service av syn- och hörselhjälpmedel.

Alla i kommunen, både yngre och äldre, kan vända sig till mig om de behöver hjälp med exempelvis enklare service av sina hjälpmedel, säger hon.

Hon arbetar 50 procent med att vara syn- och hörselinstruktör. Det går att boka hembesök och hon har telefontid på onsdagar och torsdagar mellan 8:00 och 9:30. Hon nås på tel. 0512- 319 37.

Jag planerar att ha drop-in en gång i månaden på olika platser i kommunen. Det är väldigt efterfrågat, säger hon.

Träffpunkten i Vedum och Lärkan i Vara har redan börjat och drop-in i Kvänum och Stora Levene är på gång framöver.

Om syn- och hörselinstruktion

Linda Svensson hjälper personer som använder syn- och hörselhjälpmedel. För synskadade kan det handla om att märka upp saker i köket, sätta markeringar så man ser var trappan börjar och slutar samt att hjälpa till att träna på att använda hjälpmedel som de fått utprovade. För personer med hörselnedsättning kan det handla om att få hjälp med att byta batterier och enklare service som att byta slang samt rengöring av apparaten.

Jag kan även hjälpa till att skicka in hörapparaten till hörselcentralen om det behövs mer omfattande service eller reparation, säger hon.

De flesta som vänder sig till Linda är äldre men kommuninvånare i alla åldrar är välkomna.

Har man nyss fått ett syn- eller hörselhjälpmedel kan man behöva lite stöd att komma igång. Det är mycket information att ta in i början, säger Linda Svensson.

Det behövs ingen remiss för att vända sig till syn- och hörselinstruktören och hjälpen kostar inget.