Världsbokveckan 19-23 april

Publicerat 11 april, 2022

Vi firar världsbokdagen hela veckan!

Logotyp för Unescos Världsbokdagen

SAGOSTUND PÅ VÄRLDSBOKDAGEN

Lördag 23 april kl 11.
Vi firar världsbokdagen med läsmys och bokpyssel! För 3- 6 år!
Vara bibliotek.

VÄRLDSBOKDAGEN

Den 23 april inträffar Världsbokdagen. En dag som instiftades av Unesco 1995 för att belysa vikten av yttrandefrihet, tryckfrihet och författares rättigheter men även för att sprida glädje kring böcker och läsning. På biblioteken i Vara firar vi Världsbokdagen hela veckan lång!

Redan genomförda arrangemang:

BOKSIGNERING MED CECILIA JOHANSSON

Tisdag 19 april kl 14.30 – ca 16.00
Cecilia Johansson är aktuell med debutromanen ”Micke & Miranda: Kärlek på ålderns höst”. Hon debuterade som författare redan 2012 med boken ”Jag blev frisk av kärlek”  men kommer nu med sin första roman. Cecilia Johansson har länge älskat att skriva berättelser av olika slag. Drömmen om att en dag bli författare har funnits i flera år och nu blivit till verklighet.
Vara bibliotek

FÖRFATTARBESÖK LARS WILDERÄNG

Torsdag 21 april kl 17.30
Möt journalisten och författaren Lars Wilderäng. Wilderäng har bland annat skrivit den dystopiska romanen Höstregn, om ett strömlöst Sverige och Europa under attack. Wilderängs författarskap präglas av ett intresse för samhällsfrågor och hans romaner kretsar ofta kring frågan: hur klarar sig samtidsmänniskan och det moderna samhället i en katastrof?
Vara bibliotek
Arr: Kulturenheten med stöd av Västra Götalandsregionen

Varmt välkommen att fira världsbokveckan med oss!