Föreningsvandring – ett tryggare Vara och pengar till föreningen

Publicerat 18 maj, 2022

Är din förening intresserad av att bidra till att öka tryggheten i kommunen och få ett extra bidrag till föreningskassan? Förening som är berättigad till Vara kommuns föreningsbidrag kan nu ansöka om att föreningsvandra. Anmäl intresse nu!

Ett par ben som står på en asfalterad yta i solnedgång.

Så här går det till:

  • Föreningen anmäler sitt intresse i vår anmälningsformulär: Anmälan föreningsvandring
  • Föreningens kontaktperson kommer sedan bli kontaktad och få mer information.
  • Vandring sker fredags- och lördagskvällar. I första hand kommer ”riskhelger” och kvällar med olika aktiviteter prioriteras.
  • Minst två personer, gärna fler (minst 25 år) vuxenvandrar i minst tre timmar. Även vuxna som inte tillhör föreningen är välkomna att vandra med föreningen.
  • Föreningsvandringen utgår vanligtvis klockan 20.00 från ICA Kvantum där det finns västar och information inför kvällens vandring.
  • Efter kvällens slut åtar sig en av föreningsvandrarna att mejla in en kort redogörelse om vad som hänt under kvällens vandring. Detta blir då också en del i kommunens trygghetsskapande VEST-arbete.
  • Att som förening anmäla sitt intresse i formuläret nedan innebär inte att man lovar något utan endast att föreningen är intresserad. Intresserade föreningar kan sedan välja hur ofta man vill vandra.

Extra bidrag för genomförd föreningsvandring

Ersättning för genomförd föreningsvandring utgår med 1500 kr per kväll och betalas ut till förening som genomfört vandring. Bidraget utbetalas till det konto som uppgivits i kommunens föreningsregister. Kravet är minst två vandrare, minst 3 timmar (vanligtvis 20.00-23.00). Redogörelse ska mejlas in efteråt.

Frågor?

Har du frågor kan du kontakta drogförebyggare Håkan Fransson på mejladress hakan.fransson@ockero.se eller på telefon 070-690 15 14.