Projektmedel till digital transformation

Publicerat 9 maj, 2022

Vinnova har beviljat närmare två miljoner kronor till samverkansprojektet ”Kommunsamverkan för digital transformation”. Projektägare är Skara kommun. Övriga projektpartners är Högskolan i Skövde, Göliska IT och Essunga, Grästorp, Götene, Lidköpings och Vara kommuner.

Vara kommuns logotyp.

Digitalisering är ett begrepp som nyttjas i flera sammanhang för att beskriva helt olika frågor, egentligen handlar det om samma sak; att använda möjligheterna som det digitala formatet och dess teknik för med sig för att kunna utveckla, förbättra eller förändra något. Digital transformation handlar om själva förändringen som digitaliseringen möjliggör.

Digital transformation är en sammansatt förändringsprocess. Det vi vet om denna process idag handlar främst om det privata näringslivet och gäller då stora och resursstarka organisationer. Därför behövs det forskning för att undersöka processen i offentlig verksamhet.

För en liten kommun finns det vinster i att dela resurser med andra då man delar de samma utmaningarna. Tanken är att projektet ska resultera i gemensamma lösningar på dessa.

Projektperioden är från 2022-04-01 till 2024-04-01.

I Vara ingår digitaliseringsstrateg Jonas Dahlin och kommunutvecklare Beatrice Karlsson i arbetet.