Utställning i Tomrummet i höst!

Publicerat 7 juli, 2022

17 augusti – 15 oktober:

Illustration Kira och Luppe

-Sagolandet Skaraborg-

En utställning om folktroväsen baserad på barnböckerna om Kira och Luppe.

När: 17 augusti – 15 oktober,  öppettider.
Var: Tomrummet, Vara bibliotek.

För länge sen var människorna säkra på att sagoväsen som tomtar och troll var verkliga. Tänk om det stämmer? Tänk om det fortfarande finns sagoväsen helt nära, utan att de flesta av oss märker det?

Så är det i böckerna om Kira och Luppes Bestiarium (KLUB). KLUB består av 15 böcker, alla med koppling till varsin kommun i Skaraborg.

I utställningen Sagolandet Skaraborg möter du trollforskaren Lovis, vampyren Kira och hamnskiftaren Luppe, samt ett elakt bergatroll som klätt ut sig till cirkusdirektör. Trollet har stulit en viktig bok om sagoväsen från Lovis, ett bestiarium. Vad ska han med den boken till?

Följ med Kira och Luppe på en resa bland tomtar, vättar, skogsrån, jättar, älvor och andra övernaturliga väsen i folktrons och sagornas Skaraborg!

Måla och pyssla

När du har tittat klart på utställningen kan du slå dig ner i läshörnan och läsa mer om olika väsen, eller måla en teckning. Varje lördag under utställningsperioden kommer vi dessutom att ha pysselstunder (obs! Start 27/8).

Varmt välkommen!

Obs! Utställningen och pysslet vänder sig till barn upp till 12 år. Äldre barn och unga är välkomna ihop med vuxen.
Torsdag 6 oktober är utställningen stängd mellan kl 13-18.

Utställningen är ett samarbete med Högskola i Skövde och Skövde stadsmuseum och bygger på barnboksserien Kira och Luppes Bestiarium (KLUB) som är ett delprojekt inom Kulturarv och Spelteknologi i Skaraborg (KASTiS).