Utställning i Tomrummet – Hållbar utveckling

Publicerat 11 november, 2022

Kom på utställning! Upptäck Vara kommuns hållbara utveckling, besök vår kreativa utställning i Tomrummet på Vara bibliotek!

en stege, en skylt samt flera jordklot på rad i en utställningshall

Vad är priset på en T-shirt? Hur mycket har Vara sänkt energiförbrukningen i sin gatubelysning? Och vad väger egentligen ditt livsmedelsavfall? Det och mycket mer kan du lära dig om i Tomrummet på Vara bibliotek där Vara kommuns utställning om hållbar utveckling visas.

Utställningen är gratis och öppen för alla (när kommunens verksamheter inte är i lokalen) och pågår till och med den 16 december.

Verksamhetsutveckling 2022-2023

Utställningen är en del i Vara kommuns kraftsamling kring hållbar utveckling där alla medarbetare deltar för att med organisationens gemensamma klokskap ta sig an de utmaningar som samhället står inför. Under hösten har Vara kommuns medarbetare lärt mer om, reflekterat kring och diskuterat hållbar utveckling via fyra digitala utskick, så kallade rastplatser.

Alla är välkomna

Utställningen i Tomrummet fungerar som en workshopmiljö för kommunens verksamheter där de med höstens erfarenheter i bagaget ska hitta konkreta åtgärder som gör kommunen mer hållbar såväl miljömässigt som socialt. När Tomrummet inte används av kommunens medarbetare är utställningen öppen och gratis för alla som är nyfikna.

– Utställningen handlar inte bara om kommunens verksamhet, utan ger minst lika många tankeställare för exempelvis familjer och företag. Små förändringar i vardagen kan påverka hälsa, miljö och ekonomi. Vi hoppas så många som möjligt vill lämna hållbarhetslöften på väggen i Tomrummet, säger Åsa Jellinek.

 

Utställningen pågår fram till och med den 16 december.