Bibblix en bok-app för barn!

Publicerat 15 december, 2022

Bibblan tipsar!

Tre böcker i en hög brevid texten bibblix

Bibblix är en app med böcker och lästips för smarta mobiler och surfplattor. Den är gjord för dig som är 6 till 12 år, men det finns också många ungdomsböcker att läsa i appen. Varje vecka fylls Bibblix på med nya böcker och tips. Det finns mer än 2000 böcker att välja bland.

Hitta en bok

Du kan hitta en bok i Bibblix på olika sätt. Kolla i nyhetslistan eller månadens temalista, välj ett särskilt ämne eller ålder. Letar du efter en speciell bok skriver du vad den heter i sökrutan. Du kan också skriva in författarens namn.

Läs direkt i Bibblix

I Bibblix finns många böcker att läsa direkt. Du kan provläsa någon sida innan du lånar boken. Det här går bra på olika sorters mobiler och surfplattor.

Fem böcker i veckan

Bor du i Vara kommun kan du logga in i Bibblix. Då får du låna och läsa fem böcker i veckan. Varje lån har du i fyra veckor. Böckerna du lånar syns på din profilsida.

Listor

Gör en lista i Bibblix! Ifall du hittar en bok som du vill läsa senare eller om du vill komma ihåg vilka böcker du har läst- gör en lista!

Hundratals boktips

I Bibblix finns det också tips på böcker som du kan låna på ditt vanliga bibliotek,  som bara finns i pappersformat.

Kom igång – gör så här:

Ladda ner appen Bibblix från Google Play eller App store. Den är gratis och du kan ha den i en smart mobil och på en surfplatta.
För att logga in behöver du ditt bibliotekskort och den pin-kod du använder när du lånar böcker på biblioteken. Prata med bibliotekspersonalen om du vill ha hjälp med inloggning.

Skapa en profil och logga in

  • Öppna Bibblix. Klicka på figuren högst upp till höger. Skriv in ditt namn eller ett alias.
  • Klicka på pennan vid figuren. Nu kan du välja en profilbild. Den kan du byta när du vill.
  • Klicka på knappen ”Lägg in lånekort”. I rutan under ”Lånekortsnummer” skriver du in numret som finns på baksidan av ditt bibliotekskort. Skriv alla siffror och bokstäver efter varandra, utan mellanrum.
  • I rutorna nedanför skriver du pin-koden du använder för att låna på biblioteken. Klicka på knappen ”Ok”.

Låna och läs

  • Leta reda på en bok som du vill läsa. Klicka på boken så får du veta mer om den. De flesta böckerna kan du läsa direkt i Bibblix. Titta efter en grön knapp med en surfplatta och orden ”Läs boken” på. Klicka på den så öppnas boken.

Tips för pedagoger

Använd Bibblix i klassrummet!

  • Via Bibblix kan dina elever ladda ner samma bok till sina surfplattor. Som en klassuppsättning fast digitalt.
  • Hör gärna av er till oss på biblioteket om ni vill ha hjälp med inloggning eller fler tips på hur man kan använda Bibblix! Telefon 0512-312 20.

Frågor och hjälp med problem

På Bibblix webbsida finns svar på några vanliga frågor.

Om du behöver hjälp med appen kan du mejla till Bibblix