Feriepraktik

Inför sommaren 2019 är beslutat att de ungdomar som är födda år 2002 eller går gymnasiesärskolans tredje år och som är folkbokförda i Vara kommun, kan söka feriepraktik hos kommunens resultatenheter samt föreningar.

Feriepraktik är en utmärkt chans för dig att prova på arbetslivet med hjälp av en handledare och bilda en egen uppfattning om hur det är att arbeta i en kommun eller förening. Du får praktiklön

Viktigt är att du som ansöker förstår det svenska språket och kan ta emot och följa instruktioner.

Du måste klara av att självständigt utföra de arbetsuppgifter handledaren ger dig samt kunna praktisera 6-8 timmar per dag enligt schema och 90 timmar per period. En period är 3 veckor lång.

Obs! Kort ansökningstid

Under perioden 1 mars -1 april 2019 kan du ansöka om feriepraktik hos kommunens resultatenheter och föreningar. Ansökan sker enbart via kommunens hemsida.

Det är viktigt att du vid registrering och ansökan uppger en e-postadress som du har regelbunden bevakning på.

Lottning

När vi blir klara med lottningen, som görs av systemet, och du som sökt uppfyller villkoren, blir du erbjuden en plats via e-post och brev.

Du måste tacka JA senast 3 maj 2019 för att få din erbjudna plats.

När du tackar NEJ skall du ringa upp arbetsplatsen och tala om detta.

Obligatoriskt informationsmöte

Vi håller ett obligatoriskt informationsmöte som du måste närvara på för att få tillgång till din feriepraktik. Mötet hålls torsdag 9 maj klockan 16.30 På Vara Folkhögskola.

Praktikregler

Du får praktisera 3 veckor (en period), 6-8 timmar per dag och max 90 timmar per period.

Lön

Inom äldreomsorgen får du som feriepraktikant 60 kr per timme. Övriga verksamheter 55 kr per timme.

Utbetalning av lön

Lönen utbetalas till Sparbanken Vara. De tar då över ansvaret för lönen och att den sätts in på det konto som önskas. Du måste därför kontakta Sparbanken Vara innan löneutbetalningsdagen och ange vilket kontonummer och vilken bank du har. Inga kontonummer registreras alltså av lönekontoret oavsett vilken bank du har. Har inte banken fått in något kontonummer skickas en kontantavi hem till din bokföringsadress per post och den kan komma några dagar senare än kommunens ordinarie utbetalningsdagar.

Här kan du ansöka

Här kan du ansöka: http://vara.varbi.com/se/what:registration/jobID:2088/

Anmälan stängs 1 april

Blankett

Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag:  https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/sjalvservice/blanketterbroschyrer/broschyrer/info/434.4.2b543913a42158acf800028955.html?q=SKV434

Kommunkursen.se.

För att ta till vara och förstärka ditt intresse för kommunen har Sveriges Viktigaste Jobb tagit fram www.kommunkursen.se, en webbaserad utbildning med övergripande information om hur kommunen fungerar. Kursen tar 20-30 minuter och fungerar lika bra på dator, telefon och platta. De som genomför Kommunkursen.se får ett intyg som visar att de har genomgått utbildningen.

De uppgifter du lämnar behandlas enligt bestämmelserna i GDPR och kommer att registreras i en databas.

Vi ser fram emot att prata med er ungdomar. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Kontakt

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.