Komet – gruppträffar för föräldrar

Komet är gruppträffar för föräldrar som vill få en bättre relation till sina barn och fler positiva stunder tillsammans.

Bild på logotyp med texten komet

Träffarna riktar sig till föräldrar till barn i åldrarna 12-18 år som upplever att det är mycket bråk och tjat hemma.
Forskning visar att Komet ger positiva resultat och många föräldrar ser förändring redan efter några träffar.

Komet består av 8 gruppträffar

Träff 1-2 Öka positiv samvaro

Grunden för att minska bråk är att öka positiv samvaro och uppmärksamhet.

Träff 3-6 Bättre kommunikation

Positiv kommunikation med ungdomen består bland annat av förberedelser, positiva uppmaningar och bekräftelse, liksom aktivt lyssnande och rutiner för att hålla kontakt. Gemensam problemlösning är också användbart i familjelivet.

Träff 7-8 Sänka volymen och fungerande regler

Vilka strider kan du som förälder välja bort, och hur gör du det? Att minska uppmärksamhet i konfliktsituationer och sträva mot tydlighet kring regler underlättar.

Praktisk information

Kursen startar 8 februari, så ta kontakt med Mattias Mohlén eller Niclas Toll redan idag om du är intresserad och vill veta mer!
Vi startar den 8/2 och det är åtta träffar som löper fram till den 10/4 (uppehåll mellan träff sex och sju). Varje träff pågår mellan 17:30-20:00 med en liten fikapaus. Antalet platser är begränsat på grund av pågående pandemi så anmäl er snarast!

Kontakt

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.