Äldreomsorg

Vara kommun har tre äldreomsorgskök. Dessa är Solgården i Vara, Stenkilsgården i Levene och Tornumsgården i Kvänum.

Bilden visar ett matbord på ett äldreboende.

Matsedel Stenkilsgården
Matsedel Solgården
Matsedel Tornumsgården/Kvänumsgården

Få matsedlarna i mobilen

Du kan läsa matsedlarna för Vara kommuns äldreboenden direkt i din telefon, genom att ladda ned den kostnadsfria appen ”Omsorgen”.

Så här gör du för att få matsedeln i mobilen.

Om äldreomsorgens restauranger

Maten tillagas på plats från grunden i varje kök av utbildade kockar. På varje äldreboende serveras frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och middag/kvällsmat.

Högtiderna försöker vi att uppmärksamma och lyfta genom maten. Traditionsenliga jul- och påskbord, midsommarmat och så vidare serveras och vi strävar då efter lite extra trevlig miljö. Likaså uppmärksammar vi dagar som t. ex. måltidens dag och jordgubbens dag, då passar vi på att servera det som hör dagen till.

Maten vi tillagar är mestadels traditionell husmanskost med många klassiska rätter som grynkorv, stekt fläsk med bruna bönor, raggmunk, stekt sill med potatismos rimmad oxbringa, men också lite nyare rätter. Varje dag serveras även en dessert.

Vid tugg- eller sväljsvårigheter erbjuder vi konsistensanpassad mat, t ex grov paté, timbal eller flytande. Vid risk för undernäring kan man få energiberikad kost. Vi försöker att tillfredsställa de behov som finns och det mesta går att lösa.

Alla pensionärer, anhöriga och gäster i kommunen är hjärtligt välkomna att äta på våra restauranger.

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.