Våra kök

Stenkilsgården

Här tillagar vi och serverar mat till våra cirka 30 boende, men vi skickar också mat till förskolan i Levene. Därtill välkomnar vi pensionärer utifrån.

Frukosten serveras från klockan 08:45-09:30, lunchen från 12:00-13:30. Kommer man efter klockan 12:30 kan man gärna ringa innan så vet vi att det finns mat till alla.
Vi tillagar den mesta maten, desserter samt frukost och kvällsmat från grunden.

Välkomna till oss!

Matsedel Stenskilsgården

Solgården

I vårt kök lagar vi frukost till våra 30 boende på Solgårdens avdelningar, ca 150-160 lunch till Solgården, Rondellen, Södergård, Östergård samt Vårdcentralen och vår matsal. Kvällsmat/middag lagar vi ca 90 portioner till samma ställen som lunchen förutom dagvården och matsalen hos oss.

Vi lagar det mesta av vår mat från grunden och våra efterrättskrämer och soppor kokas från frysta bär. Vi serverar även pajer och kakor som vi bakar själva. I matsalen serverar vi ett salladsbord till lunchen med sex sorters sallad varje dag och alltid ett alternativ till dagens lunch. Dagar när det är soppa på matsedeln har vi ofta bakat brödet på plats.

Vi lagar också kyld mat till brukare med biståndsbedömning runt om i kommunen. Det är ca 500 portioner per vecka som vi portionsförpackar. Mer information om matdistribution hittar du här.

Vi har öppet mellan klockan 12.00 och 14.00.

Matsedel Solgården

Tornumsgården/Kvänumsgården

Tornumsgårdens kök är tillfälligt stängt för renovering.

I vårt kök lagar vi mat till de runt 35 boende på Tornumsgården. Vi lagar också mat till dagvården, vilka är här fyra dagar i veckan samt till andra gäster som har möjlighet komma och äta hos oss. Vår restaurang Raggmunken har öppet varje dag klockan 9:00–16:00, där lunchen, som är traditionell husmanskost, serveras 12:00-13:30. Nästan all vår mat tillagas från grunden, till exempel kokar vi alla desserter och krämer på olika sorters bär. I matpriset ingår även kaffe och dessert.

Varmt välkomna in till oss för att fika eller äta dagens lunch!

Matsedel Tornumsgården/Kvänumsgården

Få matsedlarna i mobilen

Du kan läsa matsedlarna för Vara kommuns äldreboenden direkt i din telefon, genom att ladda ned den kostnadsfria appen ”Omsorgen”.

Priser kostenhetens restauranger/kök

Oavsett vilken förskola/skola/äldreboende man besöker är priset detsamma.

  • Kommunanställda betalar 54 kr/lunch.
  • Föräldrar till barn i skola/förskola betalar 54 kr/lunch. Två gånger per barn och läsår är det gratis att äta i matsalen för förälder eller annan nära anhörig
  • Övriga gäster betalar 65 kr/lunch

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.