Våra skolkök

Här kan du läsa mer om kommunens olika förskole- och skolkök.

Alléköket

Hard Rock Allé
På Hard Rock Allé äter både Alléskolans och Parkskolans elever sin lunch. Här lagas frukost, lunch och mellanmål. Förutom detta lagar och skickar vi även huvudkomponenten till Larvs skola samt tillagar vissa rätter till kylmaten för äldreomsorgen. Lunchen serveras från klockan 11:00-13:00. Varje dag serverar vi ett fint salladsbord med många olika grönsaker att välja på. Vi försöker att laga så mycket mat som möjligt från grunden med bra råvaror och varje dag finns ett vegetariskt alternativ. De elever som är i behov av specialkost serveras vid ett eget bord.

Det finns två köer i matsalen samt en snabbkö för de elever som vill ta om mat och därmed slippa stå i kö en gång till.

Ett par gånger per termin har eleverna tillsammans med kök, kostekonom samt hemkunskapslärare/rektor matråd, där maten och måltidsmiljön diskuteras och eleverna ges möjlighet att framföra synpunkter på maten.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-311 76.

Arentorps förskolekök

Vi tillagar och serverar frukost, lunch och mellanmål där lunchen serveras från klockan 11:00. Här tillagas också huvudkomponenten till Arentorps skola som ligger ett stenkast bort. Maten fraktas över skolgården med hjälp av en liten golfbil. Vi har som mål att servera mat tillagad från grunden i så stor utsträckning som det går och strävar efter att arbeta med så bra råvaror som möjligt.

Som gemensamt mål för hela kommunen har vi också att höja andelen ekologiska råvaror samt att minska på matsvinnet.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 74.

Arentorps skolkök

Vi tillagar och serverar frukost, lunch och mellanmål där lunchen serveras från klockan 11:00. Måltidens huvudkomponent får vi från förskoleköket ett stenkast bort. Maten fraktas över skolgården med hjälp av en liten golfbil. Vi har som mål att servera mat tillagad från grunden i så stor utsträckning som det går och strävar efter att arbeta med så bra råvaror som möjligt.

Som gemensamt mål för hela kommunen har vi också att höja andelen ekologiska råvaror samt att minska på matsvinnet.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 72.

Kvänums förskolekök

Vi serverar frukost klockan 8:00, lunch klockan 11:45 och mellanmål klockan 15:00. Veckans frukostar varieras varje vecka mellan grötfrukostar, filfrukostar och ägg- och chokladmjölk.

Lunchen serveras på buffévagn ut till varje avdelning. Bufféserveringen fungerar bra och vi upplever att matsvinnet som vi arbetar för att minska faktiskt har gjort det.

Vi har som mål att servera mat tillagad från grunden i så stor utsträckning som det går och strävar efter att arbeta med så bra råvaror som möjligt. Som gemensamt mål för hela kommunen har vi också att minska matsvinnet och höja andelen ekologiska råvaror.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-316 74.

Nästegårdsskolan

Frukost och mellanmål serveras från buffé i matsalen till förskolebarnen, medan fritidsbarnen får varor levererade till sig och äter dessa mål i sina egna lokaler.

Till lunch serveras alltid en dagens huvudrätt, en alternativrätt samt en vegetarisk rätt varje dag. Vi har ett fint salladsbord bestående av minst sex olika sorters grönsaker. En gång per termin har eleverna en vecka då de själva har komponerat matsedeln, klassikern som alltid återkommer är tunna pannkakor med sylt och vispad grädde, detta älskar eleverna.

Vi är glada över att vi kan servera lokalt producerad potatis från Svartemaden.

Liksom övriga kostenheten har vi som gemensamt mål att minska matsvinnet och öka andelen ekologiska livsmedel.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-316 51.

Lagmansköket

På Lagmansköket lagar och serverar vi mat till Lagmansgymnasiets och AMB:s elever och personal. Övrig kommunanställd personal är också välkommen att köpa lunch hos oss.

Vi lagar även mat till konserthusets gäster, såväl konferenser som kvällsmenyer.

Vårt kök är det enda i kommunen som är särskilt utformat för att tillaga specialkost. Här tillagas också det vegetariska alternativet. Vi skickar ut dessa rätter till övriga skolor och förskolor i kommunen.

Vi jobbar aktivt med miljömål och att öka andelen vegetariskt, vi serverar ett smakrikt och näringsrikt salladsbord, nybakat bröd och minst tre olika rätter att välja på i buffén med svenska och lokala produkter.

Vårt mål är att servera god, näringsrik mat i trevlig atmosfär, och att vara en av landets bästa skolrestauranger.

Intill skolrestaurangen ligger även Café Presto, där serveras det bl.a. frukost, smörgåsar och goda kakor som bakas på plats.

Varmt välkomna till vår restaurang mellan kl.11:00-13:00.

Har du frågor som rör köket, ring oss på 0512-313 80.

Larvs skolkök

Varje dag serveras lunch, en alternativ rätt, ett vegetariskt alternativ samt en god och varierad salladsbuffé med mjukt eller hårt bröd. Huvudkomponenten kommer från Alléköket. Det vegetariska alternativet kommer från Lagmansgymnasiets kök. I övrigt lagas resterande mat på plats.

Förutom lunchen som serveras kl.11:00 har vi även fritidsfrukost och mellanmål.

Varje termin får eleverna möjlighet att komponera sin egna matsedel vilket är ett populärt inslag.

Som gemensamt mål för hela kommunen har vi att servera mat tillagad från grunden i så stor utsträckning som det går och strävar efter att arbeta med så bra råvaror som möjligt. Vi arbetar också för att höja andelen ekologiska råvaror och minska på matsvinnet.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 79.

GP-byns förskolekök

Frukosten serveras från klockan 8.00. Den varierar mellan yoghurt och flingor, havregrynsgröt, ägg och choklad samt ibland den populära mannagrynsgröten.

Lunchen serveras klockan 11.30. Då är det bufféservering på alla avdelningarna. På salladsbuffén finns det 3-4 sorter sallad att välja mellan. Positivt med buffé är att det blivit mindre svinn genom man lägger upp maten i mindre antal skålar.

Mellanmålet serveras klockan 14.45. Då serveras oftast smörgås och mjölk med variation genom pannkakor, smoothies, mannagrynspudding, korv och bröd med mera.

Här är barnen välkomna om de vill titta in i köket. Det är alltid lika uppskattat med lite pigga barn.

Liksom resten av kostenheten har vi som mål att minska matsvinnet och höja andelen ekologiska råvaror nu serveras, eko-mjölk och rättvisemärkta bananer bland annat.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 76.

Levene skolkök

Varje dag serverar vi lunch till cirka 170-180 elever och frukost och mellanmål till cirka hälften av dem.

Lunchen som serveras består av en huvudrätt, en alternativrätt samt ett vegetariskt alternativ, som vi får levererat från Lagmansgymnasiet. Till lunchen serveras varje dag ett rikligt och fint salladsbord med varje grönsak för sig enligt barnens önskemål att inte ha grönsakerna ihopblandade.

Vi lagar nästan all mat från grunden, med så många närproducerade råvaror som möjligt, och så ofta som vi hinner har vi nybakt bröd till serveringen.

Varje termin har eleverna en vecka då de själva komponerar matsedeln och vi försöker då att tillgodose de flesta av önskemålen, antingen som huvudrätt eller alternativrätt. Vi tycker också att det är viktigt och roligt att bevara traditioner som påsk, jul och måltidens dag. Då tillsammans med matrådet dukar vi med vita dukar och fina servetter och kandelabern åker fram. Vi försöker också väcka intresse för maten hos barnen och vill gärna ha dem med i köket att hjälpa till.

2-3 gånger per termin har vi matråd med eleverna där vi tillsammans kan diskutera maten, måltidsmiljön och allt som rör måltiden. Barnen alternerar om att gå på matråden och det är en elev från varje klass som går på matråd och utses vid varje terminsstart.

Liksom resten av kostenheten har vi som mål att förutom tillaga så mycket mat som möjligt från grunden, även arbeta med att minska matsvinnet. Detta är något som barnen är jätteduktiga med, och lärarna hjälper gärna till. Ett gemensamt mål är också att höja andelen ekologiska livsmedel.

Vi i köket är glada över att vi har en fin gemenskap med både elever och lärare. Detta gör att vi med glädje går till vårt arbete varje dag.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 71.

Torsgårdens förskolekök

Här på förskolan serveras ca 100 barn. Frukost dukas fram från klockan 7:45, lunchen 11:15 samt 11:40 och mellanmålet från klockan 14:30.

Frukostmenyn är varierande men det stående är gröt tre gånger, yoghurt och flingor och ägg och chokladmjölk.

Till lunch serveras alltid en salladsbuffé med fyra sorters grönsaker, de mindre barnen väljer på tre sorter. Vegetariskt alternativ finns dagligen och skickas från Lagmansgymnasiet.

Mellanmål består i grunden av mjölk och smörgås eller fil/yoghurt och flingor och ett par gånger i veckan lite andra rätter som t ex mannagrynspudding, varma mackor eller smoothie.

Så mycket mat som möjligt lagas från grunden, det som köps färdigt är köttbullar, pannkakor och panerad fisk. Bröd bakas ungefär en gång i veckan.

Varje år har vi matråd två gånger, en gång per termin, men är det något särskilt så skickar jag det till övrig personal som har tätare möten.

Varje år serverar köket också en egenkomponerad meny som 5-åringarna har satt ihop.

Liksom resten av kostenheten har vi som mål att öka andelen ekologiskt samt att minska på matsvinnet. Därför ställs det fram lite mat åt gången och istället fylls mindre skålar på och så jobbar vi för att barnantalet skall stämma, därför är det viktigt att det framgår när barn inte kommer till förskolan.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 70.

Tråvads skolkök

Vår skolrestaurang heter Silvertallriken och varje dag tillagas här cirka 100 lunchportioner till skolan och förskolan och såklart även frukost och mellanmål. Det är roligt när barnen ställer frågor och visar intresse för maten, både skoleleverna och förskolans barn tittar ofta in i dörröppningen och undrar vad som serveras till lunch.

Det mesta av maten tillagas från grunden och när det är soppa serveras nästan alltid hembakt bröd till. Det är härligt att vi kan ha ett eget kök med egen tillagning så att barnen känner att det till exempel doftar nybakt bröd.

Varje termin har vi en vecka som vi kallar elevernas egenkomponerade vecka. På hösten brukar det vara skoleleverna och på våren är det förskolebarnen som har komponerat menyn.

För att göra det extra mysigt på skolloven kan lunchen ibland serveras ute. Liksom resten av kostenheten har vi som gemensamt mål att minska matsvinnet och att öka andelen ekologiska råvaror.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 75.

Vedums skolkök

Vår skolrestaurang här i Vedum heter ”Restaurang Kvarnen”. Här tillagas och serveras lunch samt frukost och mellanmål till våra fritidsbarn. Cirka 250 portioner tillagas varje dag.

Det är roligt och samtidigt utmanande att servera mat till gäster som är från 1-100 år. Vi gillar verkligen att tillaga mat från grunden och att servera färsk fisk. Maten serveras Vedums skolas elever från förskoleklass – årskurs 6. Vi skickar även mat till tre olika förskoleavdelningar som drivs av Svenska Kyrkan i Larv och Vedum samt till en dagverksamhet och ett trygghetsboende. Pensionärer som bor i samhället är också välkomna att äta hos oss.

Elever som önskar att titta in i köket är välkomna att se hur vi arbetar och kan berätta för sina klasskamrater vad det blir för mat. Vi tycker det är kul när de kommer med en Ipad för att kunna dokumentera och visa ordentligt för sina kamrater.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 73.

Frejgårdens förskolekök

På Frejgården tillagas och serveras frukost, lunch och mellanmål.

Lunchen serveras från klockan 11:00. Varje dag serveras en huvudrätt, en alternativrätt, samt ett vegetariskt alternativ. Till detta erbjuds ett rikligt och varierat salladsbord med många olika grönsaker att välja på.

De små barnen äter i sina egna lokaler och får maten utkörd till sin avdelning.

Liksom resten av kostenheten har vi som mål att servera mat tillagad från grunden i så stor utsträckning som det går med så bra råvaror som möjligt. Som gemensamt mål för hela kommunen har vi också att höja andelen ekologiska livsmedel samt att minska matsvinnet.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-312 89.

Torsgårdsskolan

På Torsgårdsskolan serverar vi barn från förskoleklass upp till årskurs tre. Lunch för alla, och frukost och mellanmål till de som går på fritids. Till lunchen serveras ett rikt och varierat salladsbord, och det finns alltid ett par rätter att välja mellan.

Liksom resten av kostenheten har vi som mål att servera mat tillagad från grunden i så stor utsträckning som det går med så bra råvaror som möjligt. Vi bakar även eget bröd när möjlighet finns. Som gemensamt mål för hela kommunen har vi också att höja andelen ekologiska livsmedel samt att minska matsvinnet.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-318 78.

Hard Rock Allé
På Hard Rock Allé äter både Alléskolans och Parkskolans elever sin lunch. Här lagas frukost, lunch och mellanmål. Förutom detta lagar och skickar vi även huvudkomponenten till Larvs skola samt tillagar vissa rätter till kylmaten för äldreomsorgen. Lunchen serveras från klockan 11:00-13:00. Varje dag serverar vi ett fint salladsbord med många olika grönsaker att välja på. Vi försöker att laga så mycket mat som möjligt från grunden med bra råvaror och varje dag finns ett vegetariskt alternativ. De elever som är i behov av specialkost serveras vid ett eget bord.

Det finns två köer i matsalen samt en snabbkö för de elever som vill ta om mat och därmed slippa stå i kö en gång till.

Ett par gånger per termin har eleverna tillsammans med kök, kostekonom samt hemkunskapslärare/rektor matråd, där maten och måltidsmiljön diskuteras och eleverna ges möjlighet att framföra synpunkter på maten.

Har du frågor går det bra att ringa oss på tel. 0512-311 76.

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.