Lokal idrottsutbildning fotboll

Målsättningen med verksamheten är att du ska kunna kombinera dina gymnasiestudier med utbildning inom fotboll. Du ges möjlighet att utifrån din egen förmåga förbättra teknik och grundfärdigheter för att kunna tillämpa dessa i träning och matchsituationer. Fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Fotbollsspelare som dribblar mellan koner

Träning/undervisning

Två träningar/undervisningstillfällen i veckan genomförs under tre år. Träningen utförs av kunniga instruktörer som utbildar och vägleder eleverna på bästa sätt.

Träningen hålls i Sparbankshallen med konstgräs. Dessutom finns det även tillgång till konstgräsplan utomhus och en hall inomhus för futsalträning som träningsinslag emellanåt.

Den lokala idrottsutbildningen består av två kurser, Idrott och hälsa- specialisering 1, 100 poäng, och Idrott och hälsa- specialisering 2, 100 poäng. Du läser kurserna som individuellt val.

Genom att läsa Lokal idrottsutbildning fotboll får du som vill spela och utvecklas inom fotboll möjligheten att göra detta samtidigt som du går på gymnasiet.

Ansökan

Anmälan till lokal idrottsutbildning fotboll görs i samband med gymnasievalet.

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.