Fotbollsgymnasiet

Lokalt fotbollsgymnasium Lagmansgymnasiet

Målsättningen med verksamheten är att ungdomar ska kunna kombinera sina gymnasiestudier med utbildning inom fotboll. Den enskilde spelaren ges möjlighet att utifrån sin egen förmåga förbättra teknik och grundfärdigheter i för att kunna tillämpa dessa i matchsituation. Fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Träning/ undervisning
Två träningar/undervisningstillfällen i veckan genomförs under samtliga tre studieår. Kunniga instruktörer kommer att hålla i utbildningen.  Bra förutsättningar i form av Sparbankshallen med konstgräs, dessutom finns det även tillgång till konstgräsplan utomhus . Kurserna motsvarar 200 studiepoäng och läses inom det individuella valet. Individuella utvecklingssamtal genomförs varje termin. Målet är att alla elever skall få uppleva en skolgång med fokus på fotboll under sina år på fotbollsgymnasiet. Lagmansgymnasiet har också som mål att varje år vara med i Skol-SM i såväl fotboll som futsal och nå så långt som möjligt. Ett träningsläger utomlands är också ett mål.

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.