Lokal idrottsprofil ishockey

En lokal ishockeyprofil (LIP) är en samverkansform mellan en skolhuvudman och en eller flera ishockeyföreningar och vänder sig till ishockeyintresserade ungdomar inom skolhuvudmannens och samverkande ishockeyföreningars naturliga rekryteringsområde. Mål och riktlinjer för verksamheten har utarbetats av Svenska Ishockeyförbundets Utvecklingsavdelning och Hockeygymnasieutskottet och skall uppfyllas vid den verksamhet som har klassificerats som rekommenderad lokal ishockeyprofil.

En målvakt i målet på ishockeyplan

Målsättningen med verksamheten är att du ska kunna kombinera dina gymnasiestudier med utbildning inom ishockey. Du ges möjlighet att utifrån din egen förmåga förbättra teknik och grundfärdigheter för att kunna tillämpa dessa i tränings- och matchsituationer. Fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Träning/undervisning

Två träningar/undervisningstillfällen i veckan genomförs under samtliga tre studieår. Träningen utförs av kunniga instruktörer som utbildar och vägleder eleverna på bästa sätt.

All träning sker i den fina och moderna Åse & Viste arena i Grästorp.

Den lokala idrottsprofilen består av två kurser, Idrott och hälsa- specialisering 1, 100 poäng, och Idrott och hälsa- specialisering 2, 100 poäng. Du läser kurserna som individuellt val.

Ansökan

Anmälan till lokal idrottsutbildning ishockey görs i samband med gymnasievalet.

 

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.