Vara öppnar skolan

Logga Vara öppnar skolan

Eventet Vara Öppnar Skolan var dagen då det värdefulla arbete med barn och unga som görs i Vara kommun uppmärksammades. Kommunens pedagoger visade all den kunskap som finns i Vara. Dagen var primärt till för kommunens pedagoger, men för att dela med oss utifrån det kollegiala lärandet bjöds även grannkommunernas skolchefer och kommunens politiker in.

Eventet Vara Öppnar Skolan gick av stapeln måndagen den 27 oktober.

Efter en kort introduktion var det dags för kommunens pedagoger att bege sig ut i Lagmansgymnasiets lokaler för att delta på olika torg. De sjutton torgen behandlade ämnen från allt mellan himmel och jord. Hur kan man arbeta med surfplattor i sin undervisning? Vad gör man på en Fritidsfabrik? Vilka möjligheter finns det till undervisning utomhus? På torgen kunde man inte bara lära sig av torgvärdarna utan också dela med sig av det man själv kan för att på så sätt få igång en diskussion och lära av varandra.

Efter tre pass med torgbesök var det dags att åter igen samlas i stora salen för att denna gång få lyssna på föreläsaren Pamela von Sabljar.

Dagen avslutades med gemensamt mingel då man hade möjlighet att diskutera allt det som man varit med om under dagen och på så vis knyta ihop säcken.
-Mungiporna åkte upp i morse, där är de kvar än, sa Pernilla Engqvist-Widegren som sista ord från stora scenen

Kontakt

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.