Bo i Vara kommun

Bilden beskriver ett bostadsområde

Välkommen att bosätta dig i Vara!

Har du fått jobb i Vara kommun eller trakterna runt omkring och därför letar efter en ny bosättningsort?

Eller vill du flytta för att dina barn ska få växa upp i en kommun som är bra för barn och barnfamiljer? Kanske har du tröttnat på storstadens jäkt? Tröttnat på att tillbringa timmar i bilköer och det eviga sökandet efter parkeringsplatser, som dessutom kanske kostar en förmögenhet? Tröttnat på alla oljud som gör att du inte hör fågelsången?

Är svaret ja på någon eller några av dessa frågor då söker du säkert ett ställe där du kan känna att du får det du söker, ett ställe där du kan leva, bo och trivas? Vara kommun är ett  bra val!

Här springer vi inte omkull varandra på gatorna och de flesta vi möter känner vi igen. Särskilt i de mindre samhällena och på landsbygden håller vi ihop, i föreningar men också grannar emellan. Vi bryr oss om varandra helt enkelt.

Oavsett var i kommunen du väljer att bo så har du nära till naturen. Att kunna gå i skog och mark, kanske plocka blommor, bär och svamp, lyssna till fågelsång och vindens sus i träden, det är en lisa för kropp och själ. På den vida slätten kan vi dessutom njuta av solnedgången, nästan som vid havet.

Men trots allt lugn finns här mycket att göra!

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.