Energi, klimat och miljö

Maten vi äter, kläderna vi har på oss och prylarna vi köper, allt vi gör påverkar vår miljö. Allt som produceras och konsumeras får effekter på världens skogar, hav, luft, djur och växter.

Energi- och klimatrådgivning
Från 1 januari 2017 har Skara, Götene, Vara, Essunga, Grästorp gemensam energi- och klimatrådgivning. Företag, organisationer och privatpersoner kan kontakta oss för rådgivning. Förändringen innebär att man får en bredare kompetens att möta kundernas behov med. Med en stärkt energirådgivning kan arbetet med att nå kommunernas- och i slutändan Sveriges mål för energibesparing uppnås snabbare.
Läs mer här: Energi- och klimatrådgivning

Du kan också få konkreta och enkla miljötips att använda i dagliga livet. Allteftersom kommer mer och mer information om hur du kan leva ett miljövänligare liv och hur Vara kommun jobbar för att minska sin påverkan på miljön att publiceras på dessa sidor.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Kontakt

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.