Starta och driva café/restaurang

Du som vill starta en restaurang eller ett café har många regler att följa. Detsamma gäller för dig som redan idag driver en verksamhet inom området. Här kan du få en inblick i vad som gäller i fråga om tillstånd och regler.

Checklista för att starta livsmedelsverksamhet, tex café

på denna sida har vi en lista som är tänkt som en rekommendation över vad som kan vara bra att fundera över för den som planerar att driva ett mindre livsmedelsföretag.

Nyetablering

Här finns regler och tillstånd samlade för dig som ska bygga helt nya lokaler för att sedan starta en restaurang eller ett café i dessa. Börja gärna med att läsa igenom vår checklista för att starta nya livsmedelsverksamheter och ta sedan kontakt med oss för att diskutera vad de olika kraven innebär.

Redan etablerad eller ta över en verksamhet

Här finns regler och tillstånd samlade för dig som redan idag driver en restaurang eller ett café eller som ska ta över en befintlig verksamhet.

Kontakt

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.