Bad och bibliotek

Våra badhus

Ambitionen är att hålla Nästegårdsbadet och Vara Badhus öppet precis som vanligt, så länge vi inte får några myndighetsdirektiv om något annat.

Badhuspersonalen är precis som alla andra noggranna med att inte gå till jobbet om de känner av symptom som ont i halsen, snuva eller feber. En del av personalen behöver dessutom vabba ibland. Detta kan innebär att vi med kort varsel tvingas ändra våra öppettider eller utbud av verksamhet. Vi kommer då att informera på vår Facebooksida och på vår hemsida.

Vara Badhus och Nästegårdsbadet vill påminna om hur vi tillsammans kan begränsa smittspridningen:

  • Om du känner dig frisk och inte uppvisar några symptom såsom förkylning, hosta eller feber är du välkommen till oss. Om du är sjuk stannar du hemma.
  • Dusch före bad är alltid viktigt, nu ännu viktigare. Var även extra noga med handhygienen.
  • Vi är alltid noga med hur vi städar våra badhus, i dessa tider är vi extra noga med ytor såsom handtag och toaletter.

Biblioteken

Biblioteken har fortsatt öppet som vanligt och du som är frisk är välkommen att besöka oss. Kom inte till biblioteket om du har förkylningssymptom såsom luftvägssymptom, feber eller hosta.

Biblioteket i Vara erbjuder bokutlämning för dig som inte kan besöka oss just nu, men vill låna böcker ändå. Ring in vad du vill ha för böcker, berätta om du vill hämta själv eller att någon annan hämtar. Så fixar vi! Vi nås på telefonnummer 0512-312 20.

För dig som är över 70 år och har svårt att själv komma till biblioteket och hämta dina böcker så erbjuder vi nu hemkörning. Ring oss på telefon 0512-312 20.

Biblioteket har också en mängd digitala tjänster där du kan få tillgång till exempelvis ljudböcker, e-böcker samt tidningar och tidskrifter: Digitala biblioteket

Mer information finns på bibliotekens hemsida: Bibliotek 

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.