För dig över 70 år

Här har vi samlat information som är speciellt riktad till dig som är över 70 år.

Äldre par fikar

Är du över 70 år och behöver hjälp att handla?

Inköp i mindre dagligvarubutik

Om du föredrar att handla hos någon av våra mindre dagligvarubutiker kontaktar du dem direkt. Butikerna har olika modeller för hur betalning av dina varor kan ske, detta löser var och en själv i kontakt med butikerna. Hemtransport kan bokas via kommunens biståndsenhet. När du har handlat kommer du att få din matkasse hemlevererad på din trappa. VI kommer inte att gå in hos någon. Hjälpen är kostnadsfri.

Hemtransport kan bokas via kommunens biståndsenhet. Kommunens biståndsenhet når du på telefon 0512-313 50.

Kontaktuppgifter
Vara Sparköp, tel. 0512-100 83, mail: varasparkop@hotmail.se VARA
ICA Karl-Åkes Storköp, tel. 0512-797 770, mail: jenny.karlsson@nara.ica.se STORA LEVENE
ICA Nära Sahlins, tel. 0512-920 10, mail: lars-olof.sahlin@nara.ica.se KVÄNUM
BK Hallen, tel. 0512-400 61, mail: peter.x.andersson@nara.ica.se VEDUM

Inköp på Willys och ICA

Du kan också använda någon av e-tjänsterna som Willys och ICA i Vara erbjuder. Willys erbjuder inte hemkörning, behöver du det ring kommunens biståndsenhet för att boka hemkörning av dina varor, tel. 0512-313 50. ICA har i sin e-tjänst ett system för hemkörning.

Information omsorg och stöd

Här hittar du samlad information om vad som gäller i de kommunala verksamheter som arbetar med omsorg och stöd.

Hemkörning från biblioteket

För dig som är över 70 år och har svårt att själv komma till biblioteket och hämta dina böcker så erbjuder vi nu hemkörning.

Biblioteket i Vara erbjuder även bokutlämning för dig som inte kan besöka oss just nu, men vill låna böcker ändå. Ring in vad du vill ha för böcker, berätta om du vill hämta själv eller att någon annan hämtar så fixar vi! Vi nås på telefonnummer 0512-312 20.

Äldrelinjen

Du som är 65 år och äldre och behöver medmänskligt stöd kan ringa till äldrelinjen, som har fått utökade öppettider på grund av utbrottet av covid-19. Äldrelinjen drivs av den ideella föreningen Mind och de som svarar är utbildade och erfarna volontärer, som fått särskild utbildning för uppdraget. Samtalet kostar dig en markering, Mind står för resterande samtalskostnad.

Om du känner oro ring Äldrelinjen, tel. 020-22 22 33. Telefontid på vardagar kl. 8-19, helg 10-16.

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.