Språkvän

En språkvän är någon eller några som på sin fritid vill träffa nya människor. Du har antingen bott länge i Sverige och kan det svenska samhället, kulturen och språket, eller så vill du lära dig mer om detta. Det är inget test, det absolut viktigaste är att ha roligt.

Du avgör själv hur länge du vill vara en språkvän. Det kan röra sig om allt mellan en kortare period på några månader till en period som sträcker sig över en längre tid.

Vem är en språkvän?

Verksamheten vänder sig till vuxna, från 18 år och uppåt som vill träffa nya människor. Du kan anmäla dig själv eller tillsammans med familj eller vänner. Tillsammans bestämmer ni hur ofta ni vill ses och vad ni vill göra. All kontakt är frivillig, sker på fritid och görs utan ekonomisk ersättning.

Så vad gör man då?

Helst bara roliga saker! Ni kanske tar en fika tillsammans, går på promenad, strögar på bibblan, spelar fotboll, grillar, går på bio, äter middag, spelar spel…

Varför ska jag bli språkvän?

Att få möjlighet att träffa personer som bott längre tid i Sverige (kanske hela livet) och prata svenska är nyckeln till integration och etablering i Sverige. Att få mötas och prata om sådant som är viktigt, roligt och intressant är viktigt för alla. Testa gärna!

Hur?

Du hör av dig och får berätta om dig själv och vad du tycker är roligt, sedan matchas personer ihop efter exempelvis intressen, utbildning eller yrke.
Vill du vara en språkvän anmäler du ditt intresse genom att fylla i formuläret nedan. Önskan är att allt fler ska arbeta för integration, så är du nyfiken, hör av dig!

Intresseanmälan språkvän

Kontakt

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.