Kommunikationer

Det är viktigt med goda kommunikationer, både för näringslivets utvecklingsmöjligheter och för att den enskilde kommuninvånaren ska kunna studera eller arbeta på andra orter.

I Vara kommun finns 9 busslinjer och 2 järnvägslinjer:

Buss
Vara-Lidköping
Vara-Skara
Vara-Nossebro-Tengene
Kvänum-Lidköping
Vara-Vedum-Herrljunga
Vara-Vedum-Larv
Vara-Grästorp
Vara-Jung-Kvänum-Skara
Vara-Tråvad-Kvänum

Tåg
(Göteborg)-Herrljunga-Vara-Lidköping-Mariestad-Laxå-Hallsberg-(Örebro)
Uddevalla-Vänersborg-Grästorp-Vara-Herrljunga-Borås

Vara stationshus har för tillfället kortare öppettider på kvällen på grund av skadegörelse. Öppettiderna är för närvarande:

Mån-sön 06:00-19:00

SJ meddelar att ifall någon inte fått ut sin biljett i automaten i stationshuset innan stängning så går det bra att visa sitt bokningsnummer för tågvärden ombord.

Närtrafik
Närtrafik är ett smartare sätt att resa kollektivt i områden där det inte finns ordinarie busstrafik. Den är till för alla som vill åka från landsbygd till tätort eller tvärtom. Västtrafik hämtar dig vid dörren och kör dig till någon av våra Närtrafikhållplatser. Smart, prisvärt och praktiskt. En sak som är annorlunda med Närtrafik är att den bara körs när någon har beställt den. För mer information om Närtrafik klicka här.

Karta

Visa större karta

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.