Aktuellt på Vara Badhus

Entré Vara Badhus

Vara Badhus öppnar upp för begränsad verksamhet

Från och med 8 februari kommer Vara Badhus och Nästegårdsbadet öppna upp för barn och ungdomar födda 2002 eller senare. För barn under 12 år tillåts en vuxen per barn. Badhusen är fortsatt stängda för samtliga besökare födda 2001 eller tidigare, med undantag för vuxen som medföljer barn under 12 år.

Simskolor startar vecka 8 i begränsad omfattning. Babysim och Minisim erbjuds inte.

För att badet ska kunna vara öppet på ett smittsäkert sätt tillåts bara ett begränsat antal besökare samtidigt. Det gäller i samtliga utrymmen på badhusen; foajé, omklädningsrum och simhall. Även öppettiderna kommer att vara begränsade.

Vanliga Frågor & svar

Fråga: Kör ni några vattengympor eller simskolor?
Svar: Eftersom vi enbart har öppet för barn och ungdomar födda 2002 eller senare så erbjuder vi ingen vattengympa tills vidare. Vissa simskolegrupper startar vecka 8.

Fråga: Vad händer med mitt 12-kort eller mitt årskort?
Svar: Alla 12-kort och årskort kommer att förlängas med en period som motsvarar stängningen. Vi vet ännu inte hur detta kommer att lösas, eventuellt måste man komma in och lösa det manuellt i kassan. Vi jobbar på en bra lösning och uppdaterar informationen så snart som möjligt.

Fråga: Jag har betalt anmälningsavgift till simskola höstterminen 2020, får jag pengarna tillbaka?
Svar: Höstterminens simskolor ställdes in och alla berörda kunder får sina pengar tillbaka. Kom in så får ni er återbetalning.

Självservice

På självservice kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.