Vara Snabb

Ung, kreativ och vill genomföra ett kulturprojekt?

Logotype med texten Vara snabb aktivitetsstöd för unga

Du kan söka pengar för kulturprojekt av engångskaraktär, som t ex filmvisning,  skateboardtävling, konsert eller något helt annat som du vill genomföra. Projektet ska rikta sig till andra unga och vara offentligt. Du måste bo i Vara kommun och vara mellan 13 och 26 år.

Ansökan kan du göra via ett formulär. Ansökningsformulär Vara snabb.
Eller har du en idé du vill diskutera innan du söker? Hör av dig till oss! Kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

Tänk på! Under sommaren är handläggningstiden längre. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar under veckorna 28, 29 och 30, så vill du genomföra ett projekt under sommaren, sök i god tid!

Fullständiga regler för Vara Snabb hittar du här.

TIPS!

KulturCrew

KulturCrew vänder sig till barn och unga 13-18 år. Syftet är att ge barn och unga ny kompetens, större ansvar och mer inflytande kring kulturarrangemang och kulturaktiviteter för den egna målgruppen. Målet är att fler barn och unga ska ta del av kultur och att stärka ungas delaktighet i kulturlivet. Intresserad? KulturCrew

K-pengar

K-Pengar är ett kulturstöd för alla i Västra Götaland mellan 13-30 år. K-pengar hanteras av KulturUngdom som är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i hela Västra Götaland.

Kontakt

E-tjänster och Självservice

I vår självserviceportal kan du som är privatperson, företagare eller som representerar en förening, komma i kontakt med kommunen och utföra dina ärenden via e-tjänster och blanketter.