Relaxen

Två personer som slappnar av i vilstolar i relaxavdelningen.

Unna dig en stund i vår härliga realxavdelning. På den här sidan finns information om vår relaxavdelning och ditt besök här.

I relaxavdelningen kan du koppla av och njuta efter en lång arbetsdag eller som mjukstart på helgen. Här hittar du bubbelbad, doftbastu, bastustugan, ångbad, upplevelsedusch och utomhuspool. På sommaren är du välkommen att slumra till i någon av våra solstolar.

Ditt besök

Boka gärna ditt besök i förväg via Vara badhus reception.

Öppettider relaxavdelningen

Du får låna handduk att sitta på i basturna och under ditt besök på relaxavdelningen. Låna gärna också en badrock för att ha på dig när du njuter i vilstolarna eller äter en bit mat i vår lounge.

Det är 18-årsgräns i hela relaxavdelningen måndag-lördag. Söndagar är barn och ungdomar välkomna i målsmans sällskap.

Vi reserverar oss för att bassänger, bastu och annan teknisk utrustning kan vara avstängda för underhåll. Se aktuell information på hemsidan innan ditt besök eller ring receptionen.

Testa aufguss

I vår bastustuga erbjuder vi aufguss flera gånger varje vecka och detta ingår i relaxentrén. Ordet aufguss kommer från tyskan. Närmaste beskrivningen av ordet är ”hälla på”. Eteriska oljor blandas med vatten och hälls på bastuaggregatet av en bastuvärd/värdinna. Ångorna som bildas viftas runt och ger en skön känsla över hela kroppen. Sittningen varar 10-15 minuter.

Aufguss är svårt att beskriva – det måste upplevas!

Tider för aufgass

Tider för aufguss

Dag

Tid

Onsdag

18.15

Torsdag

18.15

Fredag

16.30 och 18.00

Äta och dricka i relaxen

Vi har en särskild relaxmeny. Vill du i samband med ditt besök äta något från den behöver detta förbeställas i god tid. Medhavd mat eller fika är ej tillåten i relaxen.

Beställ från relaxmenyn

Du kan köpa vin, öl och cider när köket är öppet måndag-fredag 13.00-19.30 och lördag 11-15.30. På söndagar när även barn och ungdomar är välkomna så serveras ingen alkohol. Observera att medhavd alkohol ej är tillåtet.

Serveringen i baren är trevlig, men när det gäller starka drycker gäller ett balanserat lugn. Eller med andra ord, lagom är bäst. Vill du besöka vårt upplevelsebad under din vistelse hos oss ber vi dig göra detta innan du dricker öl eller vin.

Hjälpte informationen på sidan dig?