Artikeln publicerades 8 november 2023

Gratiskonserter för barn och unga

Bild delad i två. Den vänstra halvan är en porträttbild på en blond man i blå skjorta. Den högra halvan två gråklädda clowner med röda clownnäsor.

Lancelot och Waiting for Happy Days.

Vara Konserthus och Vara kommun bjuder barn och unga på gratiskonsert när Lancelot och Waiting for Happy Days gästar konserthuset.

I samband med Vara Konserthus 20-årsjubiluem överlämnade Vara kommun en gåva på 150 000 kronor. Pengarna ska användas till kulturupplevelser för barn och unga i området. Med anledning av detta blir det den 11 november en gratis konsert med Lancelot för ungdomar och den 2 december spelas clownföreställningen Waiting for Happy Days för barn från 6 år.

De fria biljetterna till Lancelot och Waiting for Happy Days bokas genom att ta kontakt med Vara Konserthus gäst- och biljettservice på telefon 0512-315 00 eller genom att mejla biljetter@varakonserthus.se. Information om hur erbjudandet bokas har även skickats ut via kommunens skolplattform Vklass.

Om satsningen

Vara Konserthus VD Petra Kloo är glad att kunna satsa än mer på barn och unga:

– Vi är väldigt glada för att kommunen tillsammans med konserthuset kan satsa än mer på alla barn och unga i Vara. Konserthuset ska lockar alla åldrar. Vi vill vara en plats där unga möts i upplevelser som berör. Förhoppningen är att inspirera till ett livslångt intresse för scenkonst i många former, säger Petra.

Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande, håller med:

– Barn och unga är vår framtid. Att skapa och ta del av olika typer av föreställningar är viktigt för barns fantasi och kreativitet. Därför ser jag det som viktigt att redan i unga år ta del av Konserthusets verksamhet. Kommunstyrelsen vill på detta sätt ge mer till fler.

Två män och två kvinnor håller i en stor värdecheck med texten 150 000 kronor.

Vara kommun överlämnade en gåva till konserthuset i samband med 20-årsfirandet. På bilden: Petra Kloo, Lars Gezelius, Anna Cederqvist och Sture Carlsson.