Artikeln publicerades 7 mars 2024

Programsläpp för Jordgubbens dag 2024

Till vänster en porträttbild på blond kvinna med tatuerade händer. Till höger porträttbild på man i mörka kläder.

Stora delar av programmet för Jordgubbens dag är släppt! Vad sägs om bland annat Cazzi Opeia, Isak, Perikles och Easy Kit under ledning av ingen mindre än David Lindgren?

Helgen efter midsommar, den 28-29 juni, arrangeras Jordgubbens dag av Vara kommun i samarbete med Vara konserthus, Köpmännen i Vara Småstad, Vara SK, jordgubbsodlare, lokala föreningar och näringsliv. Under helgen bjuds det på en blandning av artister, scenframträdanden, marknad med både knallar och ortens köpmän, god mat och gratis jordgubbar med glass gjord av Vara kommuns kostenhet.

Nu släpper vi stora delar av årets program. Vad sägs om bland annat Cazzi Opeia, Isak, Perikles och Easy Kit under ledning av ingen mindre än David Lindgren? För barnen finns det tivoli, ponnyridning och mycket annat kul. En riktig pang-helg helg enkelt!

I år har vi dessutom satsat extra mycket på ett roligt program för den yngre publiken. Vad, mer exakt? Det presenterar vi om några veckor!

Konferencier

Konferencier för årets Jordgubbens dag är multitalangen David Lindgren! Förutom att vägleda oss genom programmet kommer David att bjuda på show och sång – det vill du inte missa!

Program fredag

Minidisco för de små. Dansa loss tillsammans med vår jordgubbsmaskot!

Musikquiz med Johanna Beijbom. Fjolårets succé är tillbaka – musikquiz med Johanna Beijbom! Livemusik och quiz verkar vara en oslagbar kombination då förra årets platser tog slut på nolltid. I år kommer Johanna tillbaka och bjuder på nya musikaliska sensationer.

Dansbandskväll med Perikles. Fredagskvällen avslutas traditionsenligt med dansband – i år kommer Perikles att ta plats i Badhusparken! Dängan "Var ska vi sova inatt" från 1982 får än idag fart på gammal som ung. Med över 5000 spelningar i ryggen är det i sommar dags att besöka Jordgubbens dag.

Program lördag

Cazzi Opeia

Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker är en svensk artist, låtskrivare och vokalproducent som vid tidig ålder började skriva egen musik och skapade sig en karriär under artistnamnet Cazzi Opeia. 2024 är hon aktuell i Melodifestivalen med låten ”Give My Heart A Break”.

Isak Uddström

AMB-alumnen Isak Uddström, numera känd från Idol, kommer till Jordgubbens dag. Isak är en ny stjärna på den svenska pophimlen och kommer att bjuda på sång, dans och show!

Easy Kit

Easy Kits samlade erfarenheter inom musik, coverband och show överträffar det mesta i branschen. De olika bandmedlemmarna är bland annat anlitade i sammanhang som Melodifestivalen, husbandsjobb åt SVT och artistturnéer. En musikalisk kameleont i coverträsket!

Felicia Hay

Efter många timmar i studion hemma i Trollhättan så har 20-åriga Felicia Hay börjat släppa sin egen musik. Detta efter att ha skrivit och producerat åt andra artister. Hennes musik har ett poppigt sound med mycket inspiration från 80-talet och det hörs att musiken är det hon brinner för. Hennes låt ”You wish (I was there)” har under året spelats flitigt i radio och hon hamnade även på en andra plats med låten ”I’ll be back” i fjol årets P4 nästa väst.

Emil Jylhäntlahti

Fotbollstrixaren Emil Jylhänlahti kommer till Jordgubbens dag. Han har trixat sig runt över hela världen och uppträtt för kungligheter, artister och världsstjärnor som Ronaldinho, Figo och Zlatan. Det absolut roligaste och det som betyder mest för honom är att inspirera barn och ungdomar, att vara en bra förebild och sprida mycket glädje och kärlek med fotbollen.

Det kommer också bjudas på ett försök till ett nytt världsrekord där Emil på en minut ska försöka trixa över 144 stycken tillslag på höger och vänster häl!

Larzzon's Orkester

Det finns ett nytt killband i stan! Under ledning av Leo Larsson kommer elever från AMB att göra ett framträdande med sitt band Larzzon's Orkester.

Husband under dagen

Husbandet, som kommer att spela tillsammans med flera av artisterna, leds av Magnus Höglund. Med sig har han erfarna musiker som tillsammans med artisterna kommer att skapa minnesvärda musikaliska upplevelser.

Fler programpunkter tillkommer.