Artikeln publicerades 12 december 2023

Vara kommun på andra plats i Bästa Tillväxt 2023

Näringslivet i Vara kommun växer och utvecklas. I årets upplaga av Bästa Tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna, har Vara kommun den näst bästa företagstillväxten i Västra Götalands län.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. I år är Vara kommun näst bästa kommun i Västra Götalands län.

Den här utmärkelsen är i första hand ett kvitto på att lokala företagare gör en fantastisk insats och investerar i rätt saker, men också en signal till oss inom det offentliga att det lokala företagsklimatet är gott, säger Johanna Forslund Kullander, näringslivschef Vara kommun.

Utmärkelsen premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer. För att utse vinnarna granskas siffror från företagens bokslut och Syna tittar på vilka företag som haft störst tillväxt enligt tre kriterier:

  • Nyanställningar
  • Ökning av omsättning
  • Företagets vinst

Att vi har företag som växer och skapar sysselsättningstillfällen är en grundförutsättning för oss som kommun. Vi vill kunna locka hit ännu fler som både kan bo och jobba här, säger Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande.