Artikeln publicerades 23 oktober 2023

Vi söker dig som vill bli konstfadder

Kollage med tre bilder på konstverk i utomhusmiljö.

Har du ett kommunalt konstverk som ditt hjärta klappar lite extra för? Då kan du bli konstfadder! Vi söker just nu fler faddrar till kommunens konstverk.

Vara kommun finns ett trettiotal konstverk runt om i vår utemiljö och ett antal i vår offentliga inomhusmiljö. Nu kan du bli fadder för ett konstverk!

Vad gör en konstfadder?

Som fadder känner man lite extra för ett konstverk. I praktiken innebär det att man då och då tittar till verket och ser efter så att det är helt och rent och att det inte har skadats på något sätt. Skulle något behöva göras så rapporterar du in det via kommunens felanmälningssystem. Som fadder blir du en form av ambassadör som med ditt intresse och engagemang kan sprida information om just ”ditt” konstverk.

Att vara konstfadder kostar inget och ger heller inte någon ekonomisk ersättning. Däremot bjuds du eller din grupp in till speciella föreläsningar och utbildningar på temat konst.

Vem kan bli konstfadder?

Gillar du konst eller vill lära dig mer om konst? Då kan du bli konstfadder! Fadderskapet funkar för privatpersoner, en konstintresserad grupp, skola, förening eller företag.

Hur gör jag en intresseanmälan?

Börja med att titta på alla våra konstverk. Vilket känner du lite extra för? Använd sedan vår e-tjänst. Så snart du skickat in din intresseanmälan hamnar den hos oss på kommunen och vi tar en kontakt med dig.

Alla kommunens konstverk Länk till annan webbplats.

Träff för konstfaddrar

Den 21 november kommer vi att hålla i en träff för alla kommunens konstfaddrar. Kvällen inleds med en öppen föreläsning om fotografen Lars Tunbjörks konstnärskap. Miriam Hagström, producent Borås
konstmuseum, håller i föreläsningen. Därefter bjuder vi på räkmacka och samtal för dig som är
konstfadder.

Mer information om träffen får du efter att du har skickat in din intresseanmälan om att bli konstfadder.