Konstfadder

Har du ett kommunalt konstverk som ditt hjärta klappar lite extra för? Då kan du bli konstfadder! Här får du reda på hur det går till.

Konst kan uppmuntra, ifrågasätta, bekräfta eller skava. Konsten ska berika vår vardag. Den ska tillföra något extra i vår utemiljö. I Vara kommun finns ett trettiotal konstverk runt om i vår utemiljö och ett antal i vår offentliga inomhusmiljö. Nu kan du bli fadder för ett konstverk!

Vad gör en konstfadder?

Som fadder känner man lite extra för ett konstverk. I praktiken innebär det att man då och då tittar till verket och ser efter så att det är helt och rent och att det inte har skadats på något sätt. Skulle något behöva göras så rapporterar du in det via kommunens felanmälningssystem. Som fadder blir du en form av ambassadör som med ditt intresse och engagemang kan sprida information om just ”ditt” konstverk.

Att vara konstfadder kostar inget och ger heller inte någon ekonomisk ersättning. Däremot bjuds du eller din grupp in till speciella föreläsningar och utbildningar på temat konst.

Vem kan bli konstfadder?

Gillar du konst eller vill lära dig mer om konst? Då kan du bli konstfadder! Fadderskapet funkar för privatpersoner, en konstintresserad grupp, skola, förening eller företag.

Hur gör jag en intresseanmälan?

Börja med att titta på alla våra konstverk. Vilket känner du lite extra för? Använd sedan vår e-tjänst. Så snart du skickat in din intresseanmälan hamnar den hos oss på kommunen och vi tar en kontakt med dig.

Alla kommunens konstverk Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Stängt Öppnar 26 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?