Fotboll

På Lagmansgymnasiet kan du läsa lokal idrottsutbildning (LIU) fotboll samtidigt som du går på ett av våra gymnasieprogram. Här får du veta mer om utbildningen.

Målsättningen med verksamheten är att du ska kunna kombinera dina gymnasiestudier med utbildning inom fotboll. Du ges möjlighet att utifrån din egen förmåga förbättra teknik och grundfärdigheter för att kunna tillämpa dessa i träning och matchsituationer. Fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Hur går det till?

Du har två träningar/undervisningstillfällen i veckan under samtliga tre studieår. Träningen utförs av kunniga instruktörer som utbildar och vägleder eleverna på bästa sätt.

Träningen hålls i Sparbankshallen med konstgräs. Dessutom finns det även tillgång till konstgräsplan utomhus och en hall inomhus för futsalträning som träningsinslag emellanåt.

Den lokala idrottsutbildningen består av två kurser, Idrott och hälsa- specialisering 1 och Idrott och hälsa- specialisering 2. Du läser kurserna som individuellt val och kan välja om du vill läsa dem under två eller tre år.

Hur ansöker jag?

Ansökan till lokal idrottsutbildning fotboll gör du i samband med gymnasievalet.

Hjälpte informationen på sidan dig?