Ishockey

På Lagman finns lokal ishockeyprofil (LIP), en samverkansform mellan en skolhuvudman och en eller flera ishockeyföreningar. Här läser du mer om hur du kan kombinera ishockey med dina studier.

Lokal ishockeyprofil (LIP) vänder sig till dig som är ishockeyintresserad. Målet är att du ska kunna kombinera dina gymnasiestudier med utbildning inom ishockey. Du ges möjlighet att utifrån din egen förmåga förbättra teknik och grundfärdigheter för att kunna tillämpa dessa i tränings- och matchsituationer. Fokus ligger på den individuella utvecklingen.

Mål och riktlinjer för verksamheten har utarbetats av Svenska Ishockeyförbundets utvecklingsavdelning och hockeygymnasieutskottet.

Hur går det till?

Du har två träningar/undervisningstillfällen i veckan under samtliga tre studieår. Träningen utförs av kunniga instruktörer som utbildar och vägleder dig på bästa sätt.

All träning sker i den fina och moderna Åse & Viste arena i Grästorp.

Den lokala idrottsprofilen består av två kurser, Idrott och hälsa- specialisering 1 och Idrott och hälsa- specialisering 2. Du läser kurserna som individuellt val och kan välja om du läser dem under två eller tre år.

Hur ansöker jag?

Ansökan till lokal idrottsprofil ishockey gör du i samband med gymnasievalet.

Hjälpte informationen på sidan dig?