Jobba hos oss

Om du är intresserad av att jobba hos oss och vill veta lite mer om Vara kommun som arbetsgivare hittar du information här.

Vara kommun som arbetsgivare

Hos oss på Vara kommun har vi närmare 1 300 medarbetare. De jobbar inom olika välfärdsyrken, som exempelvis undersköterskor, lokalvårdare, drifttekniker, eller lärare. Är du eller någon du känner redo att ta klivet in i yrkeslivet eller möjligen sugen på ett nytt jobb? Hos oss finns det flera olika tjänster där du bidrar till att utveckla Vara kommun.

Lediga jobb Vara kommun

Vårt arbetssätt

I Vara kommun arbetar vi utifrån vår etiska kompass där ledorden hållbara, välkomnande, helhetstänkande och kreativa visar vägen. Det är med kompassen i åtanke som vi möter våra kommuninvånare, vårt näringsliv och våra kollegor.

Det är viktigt för oss att alla medarbetare mår bra och upplever att de har meningsfulla arbetsuppgifter. Det uppnår vi på bästa sätt genom att våra medarbetare är med och påverkar det dagliga arbetet, hur det är utformat och dess utveckling. Våra medarbetarundersökningar är här en nyckel för att se att vi lyckas skapa den delaktighet och dialog vi tror på. I Vara kommun gör vi varandra bra och det är tillsammans som vi når våra gemensamma mål.

Du som jobbar hos oss har ett lösningsfokuserat arbetssätt där du identifierar och förstärker framgångsfaktorer. Styrkebaserad utveckling är vår melodi!

Våra ledare deltar i ett fortlöpande ledarutvecklingsprogram. De arbetar ständigt med att se och stärka alla medarbetare i det dagliga arbetet genom ett coachande och tillitsbaserat ledarskap.

Förmåner till dig som är anställd i Vara kommun

  • Ett friskvårdsbidrag på 1000 kronor/år. Vilken möjlighet att investera i dig och ditt välmående!
  • Tillgång till Fritidsföreningens trevliga och givande aktiviteter. Ett brett utbud av såväl motionsaktiviteter som kultur- och fritidsaktiviteter. Något för alla helt enkelt!
  • Möjlighet till semesterväxling och löneväxling.
  • Rabatterat lunchpris i vissa av våra fantastiska skolmatsalar.
  • Vissa yrkeskategorier ingår i flextidsavtalet. Är du en av dem har du möjlighet att påverka din arbetstid. Vi vill underlätta balansen mellan arbete och fritid.

Vill du ha stöttning på din väg tillbaka till arbetslivet?

Vara kommun har ett vägledningsteam som består av arbetsmarknadskonsulenter med kompetens inom arbetsmarknad, studier, rehabilitering och habilitering. Alla vuxna arbetslösa 18-65 år som bor i Vara kommun är välkomna till vägledningsteamet för att få vägledning till arbete, utbildning eller sysselsättning.

Arbetsmarknadsenheten

E-tjänst för beställning av intyg eller uppgifter om årsinkomst

Vi har en e-tjänst där du kan beställa följande intyg och uppgifter:

  • Arbetsgivarintyg - För dig som söker ersättning från A-kassa.
  • Intyg om förlorad arbetsinkomst - Intyg om till exempel bruttolöneavdrag för tjänstledighet.
  • Tjänstgöringsintyg - Tjänstgöringsintyg bekräftar vilken period du varit anställd.
  • Uppgifter om årsinkomst - Intyg om årsinkomst till exempelvis försäkringskassan, bank eller bostadsbolag.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Stängt Öppnar 18 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?