Biblioteket för studerande

Är du studerande? Här har vi samlat information om de tjänster som vi på biblioteket erbjuder just dig.

Låna kurslitteratur

På biblioteket kan du låna kurslitteratur. Oftast går önskade böcker att få fram men ibland kan det bli kö när många läser samma kurs. Sök i vår bibliotekskatalog så kan du se om vi har dina böcker. Ställ undan böckerna som finns inne och reservera de som är utlånade genom att använda knappen ”reservera”. Det kostar ingenting.

Fjärrlån

Böcker som vi inte har här på biblioteket kan gå att beställa som fjärrlån. Gör en bedömning vilka böcker du ska beställa vid vilken tidpunkt, det går inte att ha låneböckerna hela terminen. Välj också sista-aktuella-datum, det vill säga datum när det inte längre är meningsfullt att låna boken/böckerna. På så vis kan vi meddela dig direkt om du kan få boken i tid eller om kön är för lång. Använd gärna fjärrlåneformuläret eller mejla oss.

Läs på nätet

Det är inte alltid det behövs fjärrlån. Ibland hittar man länkar i litteraturlistan till texter som finns att läsa på internet, snabbt och gratis. Ibland står ingen länk i listan, men när man söker titeln i Libris databas finns länken där.

Libris Länk till annan webbplats.

Datorer och wifi

Du kan kostnadsfritt använda våra datorer och vårt wifi. På biblioteket finns datorer särskilt avsedda för studier. Du kan boka så lång tid du behöver. Du behöver ditt lånekortsnummer och din pin-kod. Ditt lånekort behöver ha studentbehörighet. Det får du genomatt besöka oss på biblioteket.

På biblioteket i Vara finns öppet trådlöst nätverk. Du ansluter din dator, surfplatta eller telefon till nätverket ”Vara-kommun-guest”.

Studierum

Vill du sitta avskilt och jobba, kanske grupparbeta? Hos oss finns möjlighet att boka grupprum. Det gör du genom att ringa till oss.

Vill du använda studiedatorerna eller studierummen när biblioteket inte är öppet? Studenter kan med nyckelbricka få tillgång till vissa lokaler på andra tider än våra öppettider.

Boka studierum

E-post: biblioteken@edu.vara.se
Telefon: 0512-312 20

Sökhjälp

Tycker du det är svårt att söka i vår katalog eller i någon annan databas? Vi kan visa och hjälpa dig. Boka gärna tid för att få en visning av bibliotekets katalog eller andra nätresurser. Det är bra att förboka när man vill ha hjälp med större sökningar.

Boka sökhjälp

E-post: biblioteken@edu.vara.se
Telefon: 0512-312 20

Inköpsförslag

Har du förslag på media du vill att biblioteket skall köpa in? Lämna ett inköpsförslag genom att fylla i formuläret. Om ditt förslag köps in reserveras det åt dig. Skulle ditt inköpsförslag inte köpas in så får du besked om det. Du måste vara inloggad för att kunna lämna inköpsförslag.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Stängt Öppnar 18 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?