Budget- och skuldrådgivning

Vill du ha hjälp att planera din ekonomi eller få råd om hur du ska hantera dina skulder? Här får du reda på hur du tar kontakt med kommunens budget- och skuldrådgivare.

Budget- och skuldrådgivaren kan ge dig råd om hur du ska planera din ekonomi och hur du kan hantera dina skulder. Rådgivningen är kostnadsfri och budget- och skuldrådgivaren har tystnadsplikt.

Hos budget- och skuldrådgivaren kan du som inte uppfyller skuldsaneringslagens krav, eller som önskar andra typer av lösningar, få hjälp att diskutera förändrade betalningsvillkor hos fordringsägare och inkassobolag.

Välkommen att boka tid för ett samtal om du vill ha hjälp att planera din ekonomi. Du når budget- och skuldrådgivaren genom att höra av dig till kommunens kontaktcenter.

Vad kan du få hjälp med?

Budget- och skuldrådgivaren kan hjälpa dig i frågor som gäller:

  • Budgetrådgivning
  • Skuldrådgivning
  • Skuldsanering

Hos budget- och skuldrådgivningen kan du få ekonomisk rådgivning samt råd och tips på hur du kan göra en budget, du kan få hjälp att hitta lösningar på ekonomiska problem eller hjälp att söka skuldsanering.

Gör din egna budgetkalkyl

Du kan göra en egen planering över din ekonomi på Konsumentverkets webbsida Hallå konsument.

Gör en egen planering över din ekonomi Länk till annan webbplats.

Tio tips om hur du kan spara pengar Länk till annan webbplats.

Mina skulder är så stora att jag inte kommer kunna betala dem inom en överskådlig tid. Vilken hjälp kan jag få?

Du kan ansöka om skuldsanering om du har så stora skulder att det inte finns någon möjlighet för dig att betala dem inom en överskådlig tid. Vi ger dig information om hur du ska göra och går igenom din ansökan innan den skickas till Kronofogden.

Den som behöver mer hjälp får det, men du måste själv vara aktiv eftersom budget- och skuldrådgivningen bygger på egen vilja och samarbete.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Stängt Öppnar 18 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?