Mat på våra äldreboenden

Här kan du läsa om vilken mat och vilka måltider som serveras på kommunens äldreboenden.

Maten som serveras på kommunens äldreboenden tillagas på plats och från grunden av utbildade kockar. På varje äldreboende serveras frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och middag/kvällsmat. Anpassningar görs för äldres olika behov.

Vår matsedel

Alla pensionärer och boendes anhöriga är hjärtligt välkomna att äta på kommunens restauranger. Vår matsedel finns publicerad på webben och du kan också ladda ner en app med matsedeln.

Om maten

Vi försöker att uppmärksamma och lyfta högtider genom maten. Exempelvis serveras traditionsenliga jul- och påskbord och midsommarmat. Vid högtider strävar vi efter att göra miljön runtomkring maten lite extra trevlig. Likaså uppmärksammar vi dagar som till exempel måltidens dag och jordgubbens dag. Då passar vi på att servera det som hör dagen till.

Maten vi tillagar är mestadels traditionell husmanskost med många klassiska rätter som grynkorv, stekt fläsk med bruna bönor, raggmunk, stekt sill med potatismos rimmad oxbringa, men också lite nyare rätter. Varje dag serveras även en dessert.

Vid tugg- eller sväljsvårigheter erbjuder vi konsistensanpassad mat, till exempel grov paté, timbal eller flytande föda. Vid risk för undernäring kan man få energiberikad kost. Vi försöker att tillfredsställa de behov som finns och det mesta går att lösa.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Stängt Öppnar 18 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?